dilluns, 25 de febrer de 2013

HISTÒRIA D'UN COMERÇ D'ÒPTICA A BARCELONAL’Òptica Sisquella comença la seva història el maig de 1979, al carrer Santa Anna 22, com a empresa familiar. Aquest local on està ubicada ja era un comerç d’òptica des de 1929, quan en Joan Romagosa va fundar l’Òptica Romagosa.

Des dels seus inicis, l’Òptica Romagosa va estar molt unida a la Clínica Barraquer i la gran majoria dels seus pacients es feien les ulleres al carrer Santa Anna. Quan en Joan Romagosa es va jubilar (1959), el negoci va passar a mans del seu fill Mario Romagosa. Amb els anys, el volum de feina i la complexitat dels treballs que generava Barraquer començava a ser molt difícil d’assolir i a principis dels 70 varen confiar el servei de muntatge a un taller artesà del barri de Sants, regentat per en Jaume Sisquella i Cusó, òptic diplomat, i el seu ajudant Jordi Oset. Amb aquesta incorporació va poder afrontar amb la màxima rapidesa i qualitat oftàlmica totes les comandes que la Clínica Barraquer requeria.
L’any 1979, en Mario Romagosa es va jubilar i va traspassar el negoci a en Jaume Sisquella i Cusó. En aquell moment va néixer l’Òptica Sisquella.

Durant les dècades dels vuitanta i noranta van aparèixer una gran diversitat d’òptiques, però l’Òptica Sisquella va continuar endavant sent una òptica familiar adaptada als temps. L’any 1989 va tenir lloc una remodelació total de l’establiment, que va enfortir l’òptica i li va donar l’estabilitat i l’impuls necessaris per afrontar els canvis del mercat. L’any 2006, en Jaume Sisquella es va jubilar i li va traspassar el negoci al seu fill, en Carles Sisquella i Mollà, òptic optometrista i actual gerent de l’empresa.

En Carles Sisquella, amb la col·laboració d’en Jordi Oset, inicia una nova etapa amb noves idees i ambicions. Els temps demanen aprofitar la demanda turística de Barcelona i una obertura de l’establiment. El setembre de 2007 es produeix una nova reforma, no només estructural sinó també innovadora en la concepció i estratègia del punt de venda, abocat a l’exterior i amb tota l’accessibilitat i lluminositat possibles.

L’increment del volum de treball genera l’augment del personal actiu de l’empresa. Amb les incorporacions dels òptics optometristes Irene Baró (2009) i Xavier Garcia (2010), l’empresa s’adapta al mercat global per poder cobrir les necessitats dels seus clients.

Fins aquí, més de 80 anys resumeixen la història d’un negoci familiar d’òptica al centre de Barcelona que actualment gaudeix d’una estabilitat i credibilitat admirables.