dilluns, 7 d’abril del 2014

COM VEUS EL TEU EMBARÀS?







Durant l'embaràs les hormones són com una muntanya russa, per la qual cosa el teu cos experimenta diversos canvis, i per descomptat els ulls no són una excepció. Quins són aquests canvis visuals? Quan t'has de preocupar?

Encara que durant l'embaràs ens solem preocupar per altres aspectes de la salut, com la nutrició o la pell, la gestació també genera canvis importants en la salut dels teus ulls a causa de l'alteració hormonal. Alguns són tan sols unes petites incomoditats, però altres requereixen un seguiment sanitari.

 
SEQUEDAT OCULAR

Tant la qualitat com la quantitat de llàgrima poden veure afectades durant l'embaràs. Els símptomes es tradueixen en petites molèsties com sensació de cremor, picor, i fins i tot llagrimeig constant. Hi ha col·liris i llàgrimes artificials per alleujar aquests símptomes,
però algunes d'aquestes gotes poden ser incompatibles amb l'embaràs. Per això sempre hauràs de seguir les indicacions de l'especialista.



 

PARPELLES INFLAMADES

No és un problema greu, però pot suposar una gran incomoditat, ja que pot interferir en la visió perifèrica. Per alleujar aquesta inflamació, els especialistes recomanen augmentar el consum d'aigua per a disminuir la retenció de líquids.

 
AUGMENTA LA MIOPIA?

La retenció de líquids també pot arribar a afectar la còrnia i al cristal·lí, especialment a partir de la 32a setmana de gestació, de manera que la miopia pot augmentar lleugerament, provocant una visió una mica més borrosa a l'hora d'enfocar objectes allunyats. Seria convenient revisar la graduació de les ulleres si els canvis en la visió són grans. I evitar conduir de nit si els problemes de visió són importants. De tota manera, aquests canvis són reversibles al cap de pocs mesos de donar a llum, en la majoria dels casos.




 
NO SUPORTO LES LENTS DE CONTACTE!

Durant l'embaràs, la còrnia pateix alguns canvis. Potser durant un temps, notes certa incomoditat en usar les teves lents de contacte. Si és així, és millor que redueixis les hores d'ús, i les alternis amb les ulleres.

 
EDEMA OCULAR

L'augment de volum sanguini i els canvis en les seves propietats fan que s'acumuli líquid en els teixits. Llavors pot aparèixer l'edema ocular, que pot provocar una lleu visió borrosa.

 
MAL DE CAP

Aquest tipus de molèstia també pot produir una certa sensibilitat a la llum.


 


HIPERTENSIÓ

És habitual durant l'embaràs. Pot produir visió borrosa o, fins i tot, la percepció d'alguns punts negres. Però no només cal vigilar la hipertensió arterial, sinó també la intra-ocular, ja que si sobrepassés uns límits, podria arribar a produir un despreniment de retina.

 
DIABETIS

La retinopatia diabètica és un problema relacionat directament amb la diabetis i la vista. És
una malaltia dels petits vasos de la retina, que és la capa que recobreix la part posterior de l'ull, i és la que percep la llum. L'avanç de la retinopatia diabètica produït per l'embaràs, pot ser una amenaça per a la vista. Per això, les embarassades diabètiques han de realitzar controls periòdicament, perquè fins a un 30% de diabètiques prèvies poden desenvolupar la malaltia durant l'embaràs.

 


En definitiva, has d'estar alerta davant qualsevol símptoma que detectis que pugui estar afectant la teva visió, i si és continuat, has d'acudir immediatament a l'especialista. La clau per a una correcta salut visual durant l'embaràs és adoptar mesures de prevenció, com evitar la retenció de líquids i mantenir un control adequat.

 
Però, no tot ha de ser dolent! Hi ha efectes beneficiosos per als teus ulls:

  • ·         En el cas del glaucoma (augment patològic de la pressió intraocular) aquesta pressió baixa.

  • ·        En el cas de la uveïtis (inflamació de la làmina intermèdia de l'ull) sol millorar gràcies a l'augment dels nivells de corticoides de les embarassades, ja que actuen com antiinflamatoris naturals.