dimarts, 17 de desembre del 2013

Lents de contacte: 6 raons per fer el pas







Lents de contacte: 6 raons per fer el pas


1. Ofereixen una gran qualitat visual: La distància existent entre l'ull i les ulleres pot provocar distorsions, mentre que les lents de contacte, que es col·loquen directament sobre la seva superfície, garanteixen una visió completament natural.

2. Permeten gaudir d'una percepció sense obstacles: A diferència de les ulleres, les lents de contacte enfoquen tot el camp visual, abastant les zones perifèriques, un aspecte que resulta fonamental en activitats com els esports i la conducció. A més, s'eviten els reflexos de llum en les superfícies interna i externa de les lents.

3. No pesen, ni cauen ni es trenquen: Les lents de contacte no pesen, no es desajusten i no llisquen nas a baix. A més, és molt difícil que caiguin o es trenquin, per exemple, en fer exercici.

4. No s'alteren amb les condicions ambientals: Les lents de contacte no entelen la visió quan ens mullem amb la pluja, ni s'entelen amb el baf, el vapor o els canvis en la temperatura ambiental.

5. Es poden usar més facilmente amb altres elements òptics: Les lents de contacte no solament permeten portar ulleres de sol sense graduació, sinó que resulten més còmodes en usar dispositius com les càmeres o els prismàtics.

6. No alteren la nostra aparença: Les lents de contacte no ens tapen la cara i, a més, combinen bé amb tota la roba que ens posem.



dilluns, 2 de desembre del 2013

LENTS DE CONTACTE, UN MÓN D'AVANTATGES AL TEU ABAST











Les lents de contacte ofereixen una excel·lent qualitat visual, una gran senzillesa de manipulació i un alt grau de comoditat, entre molts altres avantatges. No obstant això, encara segueixen existint molts mites entorn d'aquesta modalitat de correcció visual. Aquestes idees errònies es tradueixen en reticències per part d'aquelles persones que mai les han utilitzat o, fins i tot, d'antics usuaris que no han tingut l'oportunitat de familiaritzar-se amb els seus últims avanços.
En aquest sentit, les lents de contacte evolucionen de forma contínua per proporcionar solucions a tots els defectes visuals, miopia, hipermetropía, astigmatisme i presbícia (vista cansada).
Si desitges utilitzar lents de contacte i encara tens dubtes, el millor és que les consultis amb el teu òptic-optometrista. Tingues en compte que la majoria de les persones poden beneficiar-se de les lents de contacte, fins i tot si anys enrere no van aconseguir els resultats que esperaven, o els van semblar incòmodes. Les millores en els materials garanteixen, avui dia, l'èxit en l'adaptació.



COMPLEMENTÀRIES A LES ULLERES
Gràcies a les modalitats de reemplaçament disponibles (diàries, quinzenals, mensuals o anuals) els usuaris d'ulleres poden complementar-les amb lents de contacte, excepte en aquells casos en els quals el pacient presenti alguna circumstància que ho
desaconselli, com a infeccions oculars freqüents, reaccions al·lèrgiques, insuficient quantitat o qualitat lagrimal, condicions
ambientals adverses, etc.


LA FÓRMULA DE L'ÈXIT
Per gaudir dels avantatges de les lents de contacte durant molts anys, no tenim més que respectar aquests cinc passos:
1. Acudir a la consulta d'un òptic-optometrista per a una adaptació personalitzada.
2. Complir els temps de reemplaçament.
3. Seguir les pautes de manteniment i neteja indicades.
4. Sotmetre's a revisions periòdiques.
5. Parar esment a possibles símptomes de problemes oculars o visuals.

dilluns, 18 de novembre del 2013

TITANI: UN MATERIAL ÚNIC





TITANI: UN MATERIAL ÚNIC

Les muntures fabricades amb aquest component destaquen per la seva lleugeresa i resistència.

Si les teves ulleres pesen massa i, al final del dia, acabes amb marques en el nas, les muntures de titani poden ser la solució. Les seves característiques especials aconseguiran que no t'adonis que les portes posades.

El titani, que destaca per la seva resistència i lleugeresa, pot presentar-se sol o en aliatge amb altres metalls. En aquest cas es torna més flexible i elàstic, per la qual cosa pot utilitzar-se per a elements molt prims, com les varetes. Tot i que el seu preu resulta una mica més elevat, una vegada que gaudeixis dels seus avantatges no voldràs utilitzar un altre material.

Un món d'avantatges.

·         Gran lleugeresa. Les muntures de titani pesen gairebé la meitat que les fetes amb altres metalls, per la qual cosa resulten molt més còmodes.

·         Alta resistència. El titani és tan resistent con l'acer, però un 40% més lleuger. I encara que és un 60% més pesat que l'alumini, també és el doble de resistent.

·         Hipoalergènic. En tractar-se d'un material virtualment inert, no sol causar reaccions en la pell.

·         Maleable. El titani garanteix que les muntures conservin la seva forma original sense deformar-se. Així, l'ajust és sempre el correcte, evitant que s'afluixin o que llisquin pel nas.

·         Duresa i resistència a la corrosió. Les muntures de titani duren més que les d'altres materials, amb prou feines requereixen manteniment i no s'oxiden amb l'exposició a la pluja, la neu o als ambients marins.

·         Personalitzable en molts colors.  Es un material que admet gairebé qualsevol tractament o coloració.

En definitiva, el titani resulta ideal per a persones amb estils de vida actius i aquelles que, per la seva graduació, necessiten portar lents molt gruixudes.

dilluns, 25 de febrer del 2013

HISTÒRIA D'UN COMERÇ D'ÒPTICA A BARCELONA



L’Òptica Sisquella comença la seva història el maig de 1979, al carrer Santa Anna 22, com a empresa familiar. Aquest local on està ubicada ja era un comerç d’òptica des de 1929, quan en Joan Romagosa va fundar l’Òptica Romagosa.

Des dels seus inicis, l’Òptica Romagosa va estar molt unida a la Clínica Barraquer i la gran majoria dels seus pacients es feien les ulleres al carrer Santa Anna. Quan en Joan Romagosa es va jubilar (1959), el negoci va passar a mans del seu fill Mario Romagosa. Amb els anys, el volum de feina i la complexitat dels treballs que generava Barraquer començava a ser molt difícil d’assolir i a principis dels 70 varen confiar el servei de muntatge a un taller artesà del barri de Sants, regentat per en Jaume Sisquella i Cusó, òptic diplomat, i el seu ajudant Jordi Oset. Amb aquesta incorporació va poder afrontar amb la màxima rapidesa i qualitat oftàlmica totes les comandes que la Clínica Barraquer requeria.
L’any 1979, en Mario Romagosa es va jubilar i va traspassar el negoci a en Jaume Sisquella i Cusó. En aquell moment va néixer l’Òptica Sisquella.





Durant les dècades dels vuitanta i noranta van aparèixer una gran diversitat d’òptiques, però l’Òptica Sisquella va continuar endavant sent una òptica familiar adaptada als temps. L’any 1989 va tenir lloc una remodelació total de l’establiment, que va enfortir l’òptica i li va donar l’estabilitat i l’impuls necessaris per afrontar els canvis del mercat. L’any 2006, en Jaume Sisquella es va jubilar i li va traspassar el negoci al seu fill, en Carles Sisquella i Mollà, òptic optometrista i actual gerent de l’empresa.





En Carles Sisquella, amb la col·laboració d’en Jordi Oset, inicia una nova etapa amb noves idees i ambicions. Els temps demanen aprofitar la demanda turística de Barcelona i una obertura de l’establiment. El setembre de 2007 es produeix una nova reforma, no només estructural sinó també innovadora en la concepció i estratègia del punt de venda, abocat a l’exterior i amb tota l’accessibilitat i lluminositat possibles.





L’increment del volum de treball genera l’augment del personal actiu de l’empresa. Amb les incorporacions dels òptics optometristes Irene Baró (2009) i Xavier Garcia (2010), l’empresa s’adapta al mercat global per poder cobrir les necessitats dels seus clients.

Fins aquí, més de 80 anys resumeixen la història d’un negoci familiar d’òptica al centre de Barcelona que actualment gaudeix d’una estabilitat i credibilitat admirables.